Известие

Collapse
No announcement yet.

Кажете нещо хубаво за 159 (общи приказки)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ще споделя,само да почна да наливам аз,че оня беше нафиркал баката догоре.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Искам да те попитам нещо, извинете ме че не е много в темата, просто от любопитство. Как стоят нещата с данъците в държавата, в която живееш, за толкова мощна кола няма ли да са умопомрачителни?
      94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
      03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico

Comment

• http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html

Добре ,че се водя община Горна Оряховица
        Ако беше Велико Търново данъка е с 100 лева по скъп от колкото в Горна. Иначе 377 лева за 154kw - 210hp
        Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw

Comment

• Първоначално публикувано от Valenses Покажи съобщение
          Искам да те попитам нещо, извинете ме че не е много в темата, просто от любопитство. Как стоят нещата с данъците в държавата, в която живееш, за толкова мощна кола няма ли да са умопомрачителни?
          Специално при мен данъка се калкулира на база килограми,вредни емисии и вида на горивото.Примерно на дизеловата ми 147 беше 530 евро....сега на 159 очаквам нещо от сорта на 750...още не знам.При бензина е почти на половина.

Comment

• А защо си купуваш дизели във Финландия?
            Там не съм бил, но в Канада и Русия никой не иска да чуе за тях. На студено бензина е много по-добър избор.
            156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
              А защо си купуваш дизели във Финландия?
              Там не съм бил, но в Канада и Русия никой не иска да чуе за тях. На студено бензина е много по-добър избор.
              Заради по-икономично шофиране, най-вероятно.

Но допускам, че сега ще ти заговорят за галактическите въртящи моменти на дизела

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                А защо си купуваш дизели във Финландия?
                Е опелски JTS ли да вземе? Турбо бензина 1.8Tbi е мнооого рядко срещан, така че остават дизелите в 159 (най-малкото зло)
                Alfa Romeo GT 1.9 16v

Comment

• Ако имаше по-хубава на салон и състояние бензинова,що не....причините са ми много,да избера точно тази,но това е друга тема.Тук отношението дизел/бензин е 50/50,поне района в който съм(южна Финландия)...нагоре вече може да е по-различно.

Comment

• Момчета,интересува ме нещо свързано със задното окачване на спортвагона.Има ли нещо общо със на 156/147...понеже почвам да намирам разни кусури и задницата не ме кефи, ниска ми идва.Явно са поомекнали пружинките(може и да не са само те)...та има ли нещо за което да се притеснявам или не е сложно.Последния път на 47цата за два часа смених и четирите пружини.
                    Търсих нещо по въпроса за задното окачване, но йок....нищо

Comment

• Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                      Момчета,интересува ме нещо свързано със задното окачване на спортвагона.Има ли нещо общо със на 156/147...понеже почвам да намирам разни кусури и задницата не ме кефи, ниска ми идва.Явно са поомекнали пружинките(може и да не са само те)...та има ли нещо за което да се притеснявам или не е сложно.Последния път на 47цата за два часа смених и четирите пружини.
                      Търсих нещо по въпроса за задното окачване, но йок....нищо
                      Имат навика да ги трошат задните пружини, огледай дали са цели, смяната е неприятна история
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Ако някой е сменял задни скоро,нека с две прикакзки на Л.С. да ми драсне какво е положението.Ще ми е от полза.
                        Мерси предварително.

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                          Имат навика да ги трошат задните пружини, огледай дали са цели, смяната е неприятна история
                          Ебати колко си прав.Добре,че си поръчах преди няколко дни нови.
                          Attached Files
                          Last edited by undy; d.m.y г., 13:49.

Comment

• Колеги, аз наскоро пък смених 4 пружини. Майсторът ми вика 4 от 4 такова нещо не бях виждал, така да ми идва кола . И предположих, че пружините са ми за смяна, защото започнах да закачам бордюра на паркинга като паркирам назад
                            sigpicAlfa Romeo 159 2.4 JTDm 210 hp , no dpf & egr

Comment

• Първоначално публикувано от AHAHu Покажи съобщение
                              Колеги, аз наскоро пък смених 4 пружини. Майсторът ми вика 4 от 4 такова нещо не бях виждал, така да ми идва кола . И предположих, че пружините са ми за смяна, защото започнах да закачам бордюра на паркинга като паркирам назад
                              Ти пък направо изби рибата аз като видях едната и докато обиколих от другата страна и си викам "ако и другата е така,верно ще излезнат много кекави"....и като разбрах,че са и двете само се изхилих на глас....бахти макароните чупливи.Нищо ,сега с новите ще е бетон.
                              Добре,а нещо товарил ли си я,теглил ли си(ремърке или нещо подобно)😁

Comment

• Е аз съм с малко дете и я понатоварвам от време на време, ама не е чак толкоз много. Такива екстри като ремаркета и тегличи нямам. Основната причина за скъсаните пружини са "хубавите" варненски улици - "гладък асфалт, не може да видиш нито една дупка, бабунка и т.н."
                                sigpicAlfa Romeo 159 2.4 JTDm 210 hp , no dpf & egr

Comment

Working...
                                X